
Goed wat heb je nodig voor de tarte tatin met wortel: een berg bospeentjes en eenpersoons ovenbestendige vormpjes. Ik heb van die leuke gietijzeren pannetjes gebruikt. Maar het kan in allerlei kleine ovenschaaltjes gemaakt worden. De voorwaarde is dat de schaaltjes de oven in kunnen, bij voorkeur recht opstaande randen hebben. Wanneer je dit recept maakt als voor- of bijgerecht en je hebt nog heel veel andere leuke kookplannen, maak ze dan vooral niet te groot. 8-10 centimeter is een mooie diameter. Want hoe lekker ze ook zijn, het is ook fijn dat je ruimte over hebt om andere gerechten te kunnen proeven.
Wanneer je een beetje gestresst raakt tijdens de kerst, dan kun je dit recept heel fijn uitbesteden, zodat jij je op andere recepten kunt concentreren. De worteltjes snijd je namelijk allemaal even hoog en daarna kost het eventjes tijd om te kijken of je genoeg hebt door ze in het vormpje te zetten. Wanneer je kinderen hebt die je graag in de keuken helpen, is het een super leuk klusje om de worteltjes netjes in een vormpje te passen. Natuurlijk kun je dit recept ook in een mooie grote vorm maken. Een paar puntjes van deze tarte tatin met wortel en een frisse salade en je hebt een fantastisch hoofdgerecht.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 15 december 2017 door UitPaulinesKeuken