Kantinevoer of –voeding?

Ongeveer de helft van werkend Nederland staat rond een uurtje of twaalf of half één in de rij voor de kantinelunch. Moet je zelf voor de lunch op werk betalen, dan valt de keuze bij veel mensen al snel op de traditionele boterham met een plakje kaas of vleeswaar. Heb je het geluk dat de baas de lunch subsidieert, dan kijk je al snel net iets verder dan je neus lang is. Staat er een soepje? Is de salade lekker vandaag? Of neem je dan toch eens een smoothie? Was er gisteren nog heerlijk bruinbrood, zie je vandaag dat het laatste sneetje voor je weg gepakt wordt. Daar sta je dan met je gezonde gedrag. En nu? Soms is de kantine vooral voer voor frustratie! Het lastige daarvan is dat jij het als werknemer (vaak) niet in de hand hebt wat er voor je klaar ligt. Welke keuzes maak je dan?

Variatie

Varieer met je beleg! Door te variëren maak je de lunch voor je lichaam vaak gezonder. Ik zeg bewust “vaak gezonder”, want kies dan niet voor de een warm snack, een gebakken ei of worst op brood. Varieer liever wel met jonge (geiten)kaas, magere vleeswaren (rosbief, kip, fricandeau) of doe een heel dun laagje yoghurt op brood en beleg vervolgens met salade.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 07 september 2016 door eatrunlove