Kaneelbrood bake met bosbessen en kwark

Ik heb de grootste moeite om hier een passende titel bij te bedenken, want wat ís dit in hemelsnaam? (Naast ‘superlekker’ dan, natuurlijk.) Is het een zoete ovenschotel? Is het één huge kaneelbrood? Is het een kaneelbroodjes bake? Hoe dan ook: je snapt inmiddels vast waar ik op doel. Dit gerecht hoort als geen ander thuis op het paasmenu! Met kaneelbroodjesdeeg (je weet wel, dat spul op zo’n rol in een blikje) en bosbessen zet je ‘m binnen no time op tafel. Lekker zoet, warm, een zachte bite, heel makkelijk te maken, snel klaar, met maar 4 ingrediënten… Moet ik nog meer zeggen over deze kaneelbrood bake of ben je inmiddels wel overtuigd? ;)

Kaneelbroodjes

Ik weet niet hoe met jullie zit, maar ik ben gék op kaneelbroodjes. In de horeca scoor ik zo’n warm broodje het liefst als ontbijt, maar ook thuis maak ik ze graag. Wist je trouwens dat ze er in Zweden (waar de Kanelbulle oorspronkelijk vandaan komt) een speciale feestdag voor hebben? Op 4 oktober vieren ze Kanelbullens Dag. Ik zet ‘m alvast in mijn agenda – volgende keer doe ik mee ;) Met fika (een kop koffie) erbij komt het warme rolletje met boter en kaneel het beste tot z’n recht. Meer heeft het eigenlijk niet nodig. Maar eh, je kent me: voor het paasontbijt wilde ik de boel toch iets spannender maken. Daarom bakte ik het kaneelbrood in stukjes af met biologische bosbessen en een klein beetje kokossuiker voor extra veel smaak. Voor de frosting gebruikte ik kwark als frisse basis. Een heerlijke combi!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 30 april 2022 door beaufood