Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti

Biologisch kalkoenvlees is meestal net wat goedkoper dan biologische kip, bovendien heeft het een net iets meer uitgesproken smaak. Een goede reden om vaker kalkoen te eten dus! Deze gehaktballetjes zijn makkelijk en snel te maken, het kalkoenvlees gaat in de foodprocessor en vervolgens hoef je er alleen nog even met de hand wat balletjes van te vormen. De kerriesaus geeft er natuurlijk nog meer smaak aan; heerlijk bij courgette spaghetti!

Courgette spaghetti kun je op verschillende manieren maken, maar de meest snelle en gemakkelijkste manier is toch echt de spiraalsnijder. Je zet de courgette erop, draait aan het apparaat en binnen een minuut is je spaghetti klaar. Ik dacht altijd wel zonder zo’n ding te kunnen (wéér een keukenapparaat..) maar vorig jaar besloot ik er toch een te kopen. Inmiddels kan ik niet meer zonder!

Ingrediënten (2 porties)

  • 300g kalkoenvlees, in blokjes
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 el verse koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 el citroensap
  • 2 courgettes
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sesamzaad

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 03 mei 2017 door eetpaleo