Kaki caprese

Ik zat een tijdje zonder oven, maar eten moet je toch. En ik werd er zowaar creatief van. Bij de groenteboer, maar ook in de supermarkt, vind je nu volop kaki’s. ‘Wintertomaten’ noemt mijn Turkse groenteboer ze. Knaloranje, maar helaas vaak net zo knetterhard als echte wintertomaten.

Maar geen nood: bak ze in partjes à la appel en ze zijn verrukkelijk in deze salade, zo ontdekte ik. De link met salade caprese (tomaat, mozzarella, pesto) was toen snel gemaakt. Lekker als lunch of als voorgerecht. En natuurlijk maak je die pesto even snel zelf, pesto uit een potje is vies en verruïneert je hele gerecht.

Zelf maken?
Recept Kaki caprese

Nodig voor 4 personen:
3 kaki’s
1 grote bol buffelmozzarella
2 handjes rucola
1 eetl pistachenootjes (gepeld)
30 g boter

Pistachepesto:
1 bosje basilicum (of zo’n kaalgeplukt plantje)
2 eetl pistachenootjes (gepeld)
1 knoflookteentje
½ citroen
zout & peper uit de molen
± 50-75 ml olijfolie

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 03 januari 2021 door KokenmetKarin