Kabeljauw met botersaus

Vandaag een recept voor een heel gewoon bordje eten: aardappelpuree met spinazie en een stukje vis, plus een lekker sausje. Maar er hoort wel een bijzonder verhaal bij.

‘Waar heeft u vandaag trek in?’ Monter stapt Ada van Achterberg kamer 2 binnen, een lichte ruimte met in het midden een bed met daarin een breekbare mevrouw. Het is half drie en zo begint elke dag de dienst voor de ruim dertig vrijwillige hobbykoks in het Johannes Hospitium in Vleuten. De insteek is niet: wat mag u niet hebben, maar: wat vindt u lekker. En dat is voor elke gast (zeg nooit ‘patiënt’) anders. Niets is te dol, vertelt Joop Maissan, die vandaag samen met Ada dienst heeft. ‘We zien vaak dat gasten bij ons opknappen omdat zij beter eten dan ze thuis deden. Ze vragen regelmatig om een gerecht van vroeger dat ze graag nog eens zouden eten.’ Dat zijn overigens vaak heel gewone dingen: een balletje gehakt met jus, gebakken aardappeltjes, een stukje vis.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 09 februari 2021 door KokenmetKarin