Diëtist Judith staat iedere donderdag voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Deze week vertelt Judith hoe we er voor kunnen zorgen dat insecten ons heerlijk gaan smaken.
Insecten lekker vinden? Dat kunnen we niet. We ervaren het niet als ‘gewoon’ en daardoor is er een psychologische drempel. En dat we het niet als gewoon ervaren, dát is cultureel bepaald: we zijn er niet mee opgegroeid. Het zit dus allemaal in ons hoofd. Wat eigenlijk best wel vreemd is, want langoustines en kreeften eten we wel maar die zien er toch ook niet heel smakelijk uit?
Kinderen zijn minder bevooroordeeld. Als je het eten van insecten gaat aanleren bij kinderen dan gaat dat een stuk makkelijker dan bij volwassenen. Dus heeft er iemand zin in een leuk kleuterproject? Bij de oudere generatie moet je het eten van insecten zeker niet opdringen of zelfs verplichten. Dat werkt niet. De oplossing? Insecten onzichtbaar maken, door ze te verwerken in hamburgers of krokettenvlees bijvoorbeeld. Geen enge oogjes of vieze pootjes, wél een goede vleesvervanger.
LEES VERDER:
Geplaatst op 18 juli 2018 door Ookgoed