De naam van dit gerecht is misschien wat vreemd. Oude kokospudding zou je tenslotte niet meer willen eten i.v.m. schimmels enzo... Maar nee, deze pudding heet zo omdat ik er het vlees van jonge Thaise kokosnoten voor heb gebruikt.
Misschien heb je ze wel eens gezien bij de toko of op een markt; ronde, witte dingen met een punt, in plastic verpakt. Het lijkt niet eens op een kokosnoot. Schijn bedriegt, want onder deze witte laag (een deel van het omhulsel van de kokosnoot) zit de jonge kokosnoot verstopt!
Het kan even een klusje zijn om zo'n kokosnoot open te maken, maar als je weet hoe het moet (in dit filmpje word het kort en duidelijk uitgelegd) is het zo gebeurd. In dit recept gebruik ik alleen het vlees van de kokosnoot, maar het kokoswater wat erin zit is ook heerlijk als drankje na het sporten! Het vlees van de jonge kokosnoot is erg zacht en over het algemeen wat zoeter en minder vet dan dat van de 'oude' bruine kokosnoot. Daarom heb je in dit gerecht niet eens een zoetstof nodig! De pudding kun je bijvoorbeeld garneren met vers fruit (blauwe bessen, frambozen, banaan), gedroogd fruit, nootjes, cacao nibs of zoals ik heb gedaan met wat geroosterde kokosvlokken.
Ingrediënten (voor 2 porties)
Geplaatst op 30 mei 2017 door eetpaleo