Japanse tempura

Nog één laatste keertje vertoeven we in deze serie in Japan. Met pijn in het hart, want de Japanse keuken is zo rijk en veelzijdig, daar zou ik makkelijk een jaar over kunnen volschrijven. ‘Veel sushi zeker?’ kreeg ik steevast als reactie na mijn reis. Welnee, die heb ik in een maand tijd hooguit twee keer gegeten.

Lekkerbekken kunnen hun hart ophalen in het land van de rijzende zon. Ze hebben er volgens mij de meeste restaurants ter wereld, met alleen al 300.000 in Tokio. Vaak piepklein, maar toch. Ook opvallend is dat ze vaak maar één soort gerecht serveren. Specialisatie geldt hier als een groot goed: beter je hele leven wijden aan het perfectioneren van één ding, dan alles een beetje kunnen.

Neem nou dat tentje in Takayama, een sympathieke stad midden in de Japanse Alpen. Zoals zo vaak van buiten niet herkenbaar als eetgelegenheid, maar gelukkig hangt er een lichtreclame met een garnaal erop. Dat lijkt me een goed teken.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 15 maart 2021 door KokenmetKarin