Japanse aubergines

Voluit heten ze ‘Aubergines met zoet misoglazuur’en ze komen uit het gisteren besproken kookboek Japan Easy. In Japan ben ik ze nooit zo tegengekomen, maar kennelijk zijn ze een succesnummer uit het restaurant van auteur Tim Anderson. Zelf zegt hij erover: “Deze aubergines zijn niet zo sexy als sushi en niet zo complex als ramen: ze zien er eigenlijk een beetje onappetijtelijk uit. Ze zijn dus niet zo gelikt en chic als andere Japanse gerechten, maar gelukkig is voor velen het uiterlijk minder belangrijk dan de smaak. En de intense karamelsmaak van deze gegrilde aubergines met geconcentreerde misosaus is gewoon fantastisch.” O, en ze vallen in de categorie “Verrassend, verbijsterend makkelijk”. Dat kan ik alleen maar beamen. En zo lelijk zijn ze trouwens helemaal niet! Bij mij was het een vegetarisch bijgerecht, als onderdeel van een complete maaltijd voor 4 personen, maar met rijst en een extra groente erbij, en mijn zoetzuur, kom je zelf ook al een heel eind.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 15 februari 2021 door KokenmetKarin