Jambalaya rijstschotel met kip

Heb je wel eens jambalaya rijst gemaakt? Jambalaya is een rijstschotel die is komen overwaaien uit Amerika uit Louisiana. Het recept is afgeleid van een paƫlla, maar dan wel met een southern twist. Iets exotisch en ook een tikkie pittiger dan een paella. Rijst is wel het hoofdbestandsdeel. Deze jambalaya maak je met ananas en rivierkreeftjes en lekker veel tomaat en paprika. De cajunkruiden maken het lekker pittig, wanneer je pittig wel lekker vind zou je deze rijstschotel nog verder op smaak kunnen brengen met tabascosaus. Verder maak je het ook echt als een paella. Wanneer je de kip en chorizo hebt gebakken voeg je de groenten en tomaatjes toe, je roert de cajunkruiden er door en schept de rijst er door. Nog wat water toevoegen en klaar ben je. Na 15 minuten staat deze kip jambalaya op tafel. Serveer met stukjes verse ananas en top af met rivierkreeftjes en grof gehakte peterselie.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 20 september 2021 door UitPaulinesKeuken