
Mmm, alsof je tussen de drukke Italianen midden in Rome vlak voor een bakkerij staat.. De geur van vers deeg en de allerbeste olijfolie komt je tegemoet.. Plat Italiaans brood: piadina (enkelvoud) of piadine (meervoud) genaamd. Een ontzettend eenvoudig brood, in een handomdraai gemaakt en gigantisch veelzijdig! Persoonlijk vind ik het zó lekker, dat ik er niet eens iets bij wil eten, ik wil de pure smaak proeven. Je kunt er echter alle kanten mee op: rol het op als een wrap met zelfgemaakte pesto & tomaatjes of hummus & rucola, beleg het met een heerlijke verse tapenade of dip het in je kom dampende soep.. Je keuken wordt er een beetje vies van, maar je krijgt er héél veel Italiaanse liefde voor terug <3
Ingrediënten voor circa 12 piadine-
- 400 gram smeltmeel
- 1 theelepel baking solda
- 165 ml lauw water
- 75 ml extra vergine olijfolie
- Flinke snuf zout
Lees verder op www.boostyourhealth.nl
Geplaatst op 05 oktober 2016 door eatrunlove