Italiaanse Noodlesalade

Italiaans eten kan echt heerlijk zijn, maar helaas zit het meestal vol met granen en kaas; niet de meest gezonde optie dus. Toch valt er met producten uit de Italiaanse keuken heerlijke paleo gerechten te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van olijven, olijfolie, zongedroogde tomaten, verse kruiden!

Pure ingrediënten met ontzettend veel smaak. Daar heb je eigenlijk helemaal geen pasta of kaas bij nodig. Deze Italiaanse noodlesalade is geïnspireerd op de Italiaanse keuken; hij is lekker makkelijk, budget-vriendelijk, en je kunt hem ook goed meenemen naar bijvoorbeeld een zomerse picknick.

Dit recept past binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 4 el pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen (ca. 200g)
  • 2 handjes rucola
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie
  • 4 el groene olijven, fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
  • 4 el verse krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 el gedroogde mediterrane kruiden
  • Peper & zout naar smaak

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 07 juni 2017 door eetpaleo