Italiaanse lasagne

Je mag mij wakker maken voor een goede Italiaanse maaltijd. Dat is altijd al zo geweest. Als kind zijnde vond ik de ouderwetse macaroni, spaghetti bolognese en lasagne van mijn moeder altijd al fantastisch. Mijn moeder maakte altijd een grote pan pasta; vaak maakte ze die al van tevoren zodat het ’s avonds alleen nog opgewarmd hoefde te worden. Of op zondag – wanneer er meer tijd was om te koken – stond in de middag al de tomatensaus te pruttelen waarmee later heerlijke lasagne gemaakt zou worden. De spaghetti bolognese en lasagne maak ik nog steeds. De eerstgenoemde staat inmiddels al een tijdje op Eat.Run.Love., maar de lasagne niet. Vanwege dezelfde reden als de spaghetti bolognese; het voelde niet zo gezond. Maar inmiddels kijk ik daar niet meer zo zwart-wit naar; er zitten pure ingrediënten in, het is een lekkere comfort maaltijd en eentje die ik heel graag eet. En daarom deel ik vandaag dus mijn favoriete lasagne recept: met een beetje van mijn moeder en een beetje van Euroma. Het is een traditionele Italiaanse lasagne met gehakt, spekjes en een geurende tomatensaus. Ik gebruik knoflook, steranijs, Italiaanse kruiden en verse basilicum om de tomatensaus goed op smaak te krijgen. De steranijs die afkomstig is uit Vietnam geeft een verrassende, maar warme en volle smaak aan de tomatensaus.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 19 april 2018 door eatrunlove