De Italiaanse keuken, dat blijft toch wel mijn favoriet... Van jongs af aan kom ik regelmatig in Italiƫ en het eten van daar... je kunt me er 's nachts voor wakker maken. De pure ingrediƫnten, de liefde die aan elk recept wordt toegevoegd, je proeft het gewoon in de gerechten. Ik verbaas me er dan ook altijd over dat het schap met kruidenmixen voor Italiaanse gerechten in de supermarkt zo ongelooflijk groot is. Die Italianen, die weten echt wel wat koken is! Daar komt geen kant-en-klare-mix aan te pas! Het koken zonder pakjes en zakjes heb ik mij in de afgelopen jaren helemaal eigen gemaakt. Niet alleen voor Italiaanse gerechten overigens. Daarom ga ik je vanaf vandaag vertellen hoe ik buitenlandse gerechten op smaak breng, gewoon met pure kruiden uit mijn keukenkastje. Vandaag begin ik met Italiaanse kruiden, koken zonder zakjes is echt niet zo lastig.
Voor welk recept dan ook kan ik altijd terug vallen op mijn meer dan uitgebreide kruidenkastje. Het is een rommeltje hoor, in mijn kruidenla, maar alles ligt erin. Zo ben ik altijd voorbereid, en kan ik voor elk gerecht de bijpassende kruiden zo erbij pakken. Zoals je misschien wel weet geef ik regelmatig workshops, en 1 van de vragen die ik daar altijd krijg, is: hoe breng je gerechten dan op smaak? Welke kruiden gebruik je? Wist je dat elke keuken zijn eigen kruiden kent? En weet je dat wanneer jouw kruidenkast op orde is, je eigenlijk elk gerecht dus zo kunt klaar maken?
Lees verder op www.mindyourfeed.nl
Geplaatst op 30 mei 2016 door mindyourfeed