Italiaanse hamburgers met geroosterde paprikasaus

Deze hamburgers zijn ontzettend lekker! De olijven in de hamburgers geven er nog meer smaak aan, en in combinatie met de paprikasaus is dit een heerlijke zomerse maaltijd. De saus kun je trouwens ook voor andere gerechten gebruiken, dus als je iets over houdt is dat helemaal niet erg. Zelf heb ik de hamburgers geserveerd met pastinaak (als een soort frietjes) en een spinaziesalade, maar geroosterde groenten zouden er ook erg lekker bij zijn.

Eet je geen nachtschades? Laat het paprikapoeder in de hamburgers dan weg en serveer ze met guacamole in plaats van de paprikasaus.

Ingrediënten
Paprikasaus

  • Puntpaprika - 3 stuks
  • Knoflook - 1 teentje
  • Extra Vierge Olijf olie - 2 el
  • Appelazijn - 1 el
  • Paprikapoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ¼ tl

Italiaanse hamburgers

  • Rundergehakt - 500g
  • Groene olijven - 22 stuks, fijn gesneden
  • Oregano - 1 tl, gedroogd
  • Rozemarijn - 1 tl, gedroogd
  • Paprikapoeder - 1 tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Peper - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Kokosolie - 1 el

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 17 maart 2017 door eetpaleo