Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor bij (of eigelijk door) pasta gemaakt van zoete tomaten, knoflook, gedroogde rode chilipepers en olijfolie. Heel eenvoudig te maken en bomvol smaak. Maar wat met pasta kan, kan ook met mosselen! Door de mosselen te koken in de rode tomatensaus slurpen ze alle smaken op met als resultaat een heerlijke Italiaanse mosselpan..
In principe hoef je niets extra’s bij deze Italiaanse mosselen te serveren. Ik serveer de mosselen graag in een grote pan op tafel en aanvallen maar! Zo uit het vuistje. Als je er toch een uitgebreide maaltijd van wil maken kun je er wat knapperig brood bij serveren, om die lekkere saus mee op te dippen. Of serveer de mosselen met een portie verse tagliatelle in mooie diepe borden met lekker veel verse basilicum erbij..
Geniet ervan!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 29 augustus 2023 door beaufood