Is suikervrij eten nou echt duurder?

Is suikervrij eten nou echt duurder?

Allereerst: suikervrij eten gaat hem voor niemand worden. Bestaat namelijk helemaal niet. Ook ik heb drie jaar geleden gedacht dat ik een maand suikervrij at, maar nee... Wat dan wel kan? Het skippen van toegevoegde suikers. Nu ik met Digital Rockstar bezig ben (ik zit op de helft ongeveer), moet ik lekker clean eten. Natuurlijk heb ik ook wel eens een paaseitje in mijn mond gepropt of pak ik een koekje vol suiker tussendoor, maar 90% van de tijd eet ik nu "suikervrij'.

Ik merk dat er een heel grote misvatting is over een gezonde lifestyle; en dat is dat het duur(der) zou zijn. I know, een burger bij de Mac duw je voor een euro in je waffel, maar je hoeft echt geen kapitalen uit te geven om een beetje verantwoord door het leven te gaan. Ik ben er zelfs van overtuigd dat het even duur of goedkoper kan. Ekoplaza mailde mij vorige week of ik een tas met boodschappen wilde ontvangen om hun suikervrije weken te testen. I know, ik kreeg het zo gratis en voor niets in mijn schoot geworpen dus goedkoop ben ik sowieso uit! Maar ik ben er eens serieus op gaan letten, want van die tas boodschappen moest ik toch echt zelf gerecht fabriceren.

Waar ik achter kwam? Het valt allemaal reuze mee. Wanneer je als tussendoortje gedroogde mango of fruit eet, kun je de dure repen in de supermarkt laten. Ontbijt je met kokos-, Griekse yoghurt of magere kwark? Kun je een grote voordeelverpakking kopen, waarmee je meerdere dagen doet. Bak zelf je granola (binnenkort plaats ik een super easy recept) en je hoeft ook geen dure superfoods voor in je bakje kwark te kopen. Havermout? Kost geen moer! Je kunt het nog koken in water (bijna gratis) ook. Natuurlijk weet ik dat een pot kokosolie om in te bakken niet goedkoop is. Maar is je wel eens opgevallen hoe oneindig lang je met zo'n pot doet?

Lees verder op www.workthates.nl

Geplaatst op 12 april 2016 door workthates