De uitleg die je vaak hoort:
“Zetmeel is namelijk niets anders dan suiker, alleen dan net in een ander jasje. En suiker is slecht voor je.”
Deze claim is gedeeltelijk waar. Zetmeel (koolhydraten) zijn inderdaad een vorm van suiker, alleen heeft zetmeel een andere chemische samenstelling dan tafelsuiker. Wil je meer weten over de verschillende typen koolhydraten? Lees dan dit uitgebreide artikel over koolhydraten.
Daarnaast is het te makkelijk om gelijk alle producten met zetmeel over één kam te scheren. Zetmeelrijke producten zoals grofvolkorenbrood bevatten namelijk veel vezels en zijn onderdeel van een gezond voedingspatroon. Voedingsvezels dragen bij aan een gezonde bloedsuikerspiegel en een verminderde kans op een hoge bloeddruk [1]. Daarnaast bevat volkorenbrood ook allerlei andere mineralen die belangrijk zijn voor onze gezondheid.
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 04 januari 2020 door fitnl