"Kun je dat ook invriezen?" Dat is een van de meest gestelde vragen op EetPaleo.nl.
Mijn antwoord is meestal ja, maar ik wil je graag leren hoe je voor jezelf kunt bepalen of een gerecht ingevroren kan worden of niet.
Wat kun je wel invriezen?
Verwarmde gerechten:
Rauwe gerechten/ingrediënten:
Wat kun je niet invriezen?
Let op bij het invriezen van groenten en fruit! De meeste groenten laten zich het beste invriezen wanneer ze al gegaard zijn, of op zijn minst geblancheerd. Fruit kun je prima rauw invriezen.
Bedenk jezelf ook hoe je deze groenten en vruchten wilt gaan gebruiken na het ontdooien. In de meeste gevallen is het verstandiger om deze groenten of vruchten te verhitten, vooral vanwege de structuur en smaak. Fruit is heerlijk wanneer het bevroren is, maar als je het laat ontdooien wordt de smaak snel minder.
Je kent het vast wel: die diepvries aardbeien zagen er zo mooi uit. Maar na het ontdooien veranderden ze in een soort pap. Of wat dacht je van een stuk ontdooide komkommer op je salade?
Hoe lang bewaren?
Hoe lang kun je ingrediënten of maaltijden bewaren in de vriezer? Dat verschilt per product. Hieronder geef ik je een overzicht:
Geplaatst op 11 mei 2017 door eetpaleo