Inspiratie voor een heerlijke mosselweek

Inspiratie voor een heerlijke mosselweek

De mosselweek is begonnen! Van zaterdag 29 augustus tot zondag 6 september draait alles om een van Nederlands' mooiste producten: de mossel. Tijdens deze promotieweek serveren bijna 300 Nederlandse restaurants een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen. Om de week op een smakelijke manier van start te laten gaan serveerde Julius Jaspers in zijn nieuwe restaurant Happyhappyjoyjoy een bijzonder mosselgerecht, en ik mocht erbij zijn.

Ik ben zelf echt gek op mosselen en eet ze al van kleins af aan. Gezellig met een grote pan op tafel en iedereen die er wat uit pakt, natuurlijk met een lege mosselschelp als "hulpje'. Tegenwoordig vind ik het ook lekker om een bijzondere variatie te eten, zoals mijn eigen bloody mary mosselen of de bijzonder lekkere mosselen in een saus van tamarinde die Julius bereidde tijdens de opening. De speciaal bedachte mosselen in XO saus kon ik vanwege de aanwezige coquilles niet eten, maar ik begreep van de rest dat deze ook zeer smakelijk waren.

Lees verder op www.goodfoodlove.com

,

Geplaatst op 01 september 2015 door goodfoodlove