Gezond, zeer rijk aan proteïnen, fijn voor het mestoverschot, goed voor de planeet.
Je hebt het vast weleens gehoord: insecten zijn het voedsel van de toekomst. Op documentaires zie je inheemse stammen vol enthousiasme insecten verzamelen en opeten. Alsof het een delicatesse is. Je ziet Bear Grylls ze eten tijdens een van zijn survivaltochten, omdat het moet. En ook hij vindt ze lekker. Dat niet alleen: in heel veel landen worden insecten echt gezien als delicatesse.
En dat zet je toch wel aan het denken. Zijn insecten dan niet ‘vies’ en ‘eng’? Nou, nee, eigenlijk niet. Wat is er nu zo anders aan het eten van een insect dan aan het eten van een vis, kip, rund, varken of zelfs een lammetje? Volgens mij helemaal niets. Waarschijnlijk alleen ‘het idee’ en het feit dat we min of meer hebben geleerd dat insecten niet onze vriend zijn. (en waarom eigenlijk?)
Insecten at ik tot nu toe al enkele keren in de vorm van een energiereep, maar ik had ze nog niet zelf bereid. Daar moest dus eens verandering in komen!
Ik begon met een salade waarop ik geroosterde insecten deed. Mijn eerste reactie was om maar gewoon niet te kijken wat ik in mijn mond stopte, dat werkte. Het was tenslotte echt lekker en na een paar happen was er niks aan de hand. Insecten zijn gewoon… insecten. Net zoals rund, vis, kip, enzovoorts. Ik ga ze in ieder geval vaker eten!
Ingrediënten (voor 4 porties)
Geplaatst op 12 februari 2017 door eetpaleo