
Een voordeel van vlees en vis weglaten bij je maaltijd is dat er meer ruimte over is voor.. VEGGIES! Ik beloof jullie dat je jezelf zó fijn en energiek voelt als je een paar weken lang minimaal drie ons groente per dag eet. Dit lijkt misschien wat veel, maar weeg voor de gein eens een paprika en je zult zien dat deze als snel ongeveer 150 gram weegt. Hoppaaa, je hebt de helft al binnen! Een paprika is een super gezond tussendoortje. Vrij van vetten, koolhydraten, gluten én laag in calorieën. Eet hem rauw in reepjes of dip hem in zelfgemaakt pesto (zoals deze pesto gemaakt van doperwten en noten bijvoorbeeld). Eet als avondeten nog eens twee ons groente en je zit makkelijk aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Hey there energie, beautifull skin and body!
Nu is een bord doorgekookte groenten wat saai als avondeten en is trouwens ook hartstikke zonde omdat je alle smaak er uitkookt. Blancheer je groenten liever. Blancheren is het kort koken van je groenten het direct daarna afspoelen met koud water, waarmee je de garen stopt. Hiermee behoud je alle smaak, een lekkere bite en (ook niet geheel onbelangrijk) de mooie kleuren van groenten knallen van je bord. Het oog wil natuurlijk ook wat. Serveer er een heerlijke pindasaus bij, wat kroepoek (het leven moet wel leuk blijven) en je hebt binnen no time een heerlijk bord Indonesische gado gado op tafel.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 11 juni 2016 door beaufood