Indiase gehaktballen in romige tomatensaus

Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan gehaktballen? Ik heb geen idee. Het duurt langer om ze te maken dan bijvoorbeeld hamburgers of gewoon gehakt, maar ze smaken in principe hetzelfde. Je hebt dan alleen een grotere hap vlees in je mond. Misschien is het dat je ze zo perfect in een saus kunt doen.

De vlees:saus ratio bij gehaktballen is super. En je kunt er lekker veel tegelijk in een pan bakken. Ze krijgen ook zo'n mooi bruin korstje en zijn dan gewoon goed gaar vanbinnen. (bij dikke hamburgers is dat soms lastiger; verbrand en nog niet gaar, en gehakt wordt in grotere hoeveelheden juist niet echt mooi bruin)

Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos! Met of zonder saus, variatie in kruiden, enzovoort. Uiteindelijk is het maar net waar je zin in hebt. Een ding weet ik zeker: deze gehaktballen smaken erg goed!

Ingrediënten (voor 3-4 porties)
Gehaktballen

  • Rundergehakt - 500g
  • Koriander - vers, ¼ cup, f ijn gesneden
  • Garam Masala - 1 el
  • Knof lookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Kokosolie - 1 el

Saus

  • Uien - 1, gesnipperd
  • Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
  • Kokosmelk - 1 cup (250 ml)
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ½ tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Geel mosterdpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 02 maart 2017 door eetpaleo