Indiase butter bloemkool met naanbrood

Deze Indiase butter bloemkool met naanbrood is mijn vegetarische versie op de bekende butter chicken. Je weet wel, dat heerlijke comfort food gerecht met gebakken kip in een romige rode saus met lekker veel kruiden. Alleen in plaats van kip gebruik ik bloemkoolroosjes. Hierdoor krijg je een vegetarische Indiase curry die ook nog eens lekker veel voedingsstoffen bevat. Deze Indiase butter bloemkool staat binnen een half uur op tafel en is súper eenvoudig te maken. Portie over? Alleen maar fijn, want de volgende dag is hij nog lekkerder

Het geheim van de butter saus

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Het geheim van deze butter bloemkool is.. roomboter! Gezouten roomboter in dit geval. Niet veel hoor, twee eetlepels is meer dan voldoende, maar met gezouten boter wordt deze saus goddelijk lekker en súper romig. Voor een vegan gerecht gebruik je plantaardige roomboter, bijvoorbeeld van het merk Flora Plant. Verder marineren we de bloemkoolroosjes op dezelfde manier als we met de kip zouden doen. In een easy peasy marinade van yoghurt, knoflook, gember en garam massala. Even aanbakken, kokosmelk erbij en genieten maar! Serveer deze butter bloemkool met gebakken naanbrood of rijst. Zelfgemaakt naanbrood is trouwens echt het allerlekkerst dus mocht je daar tijd voor hebben dan is dat zeker een aanrader. Wist je dat zelf (glutenvrij) naanbrood maken helemaal niet moeilijk is? Maar goed, mocht je daar geen tijd voor hebben dan zijn afbak naanbroodjes ook een prima optie.

Eet smakelijk :D

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 17 maart 2021 door beaufood