Ijs met fruit: Mango en banaan

Een gezonde traktatie tijdens de warmste dagen van het jaar of heerlijk als dessert na de BBQ. Ijs met fruit aan de basis is niet alleen ongelooflijk lekker, het is ook nog eens gezond en bovendien is zelf ijs maken leuk om te doen. Ijs met fruit is vrij makkelijk te maken en zijn heerlijk zoet van smaak door de natuurlijke fruitsuikers. Gezond ijs eten zonder schuldgevoel!

Ijs met fruit: gezond en verkoelend.

Mango en banaan zijn de ideale combinatie om fruit ijs van te maken. Beiden bevatten relatief weinig calorieën: in 100 gram mango zit gemiddeld 59 calorieën en in een banaan van 100 gram zit gemiddeld 89 calorieën. De mango zit boordevol mineralen als ijzer, zink, magnesium en calcium en vitamines: vitamine A, vitamine B6, vitamine C en vitamine E. Bananen zijn een goede bron van kalium. In 1 banaan zit ongeveer 465 mg van dit essentiële mineraal en dat is veel! Een banaan geeft je voldoende energie voor een intensieve workout, je kunt ze dus prima eten voor het sporten. Bananen zijn perfect om ijs van te maken omdat ze, ook als ze bevroren zijn, lekker romig blijven.

Ingrediënten:

  • 2 bevroren bananen (geschild, in blokjes gesneden en bevroren)
  • 1 bevroren mango (geschild, in blokjes gesneden en bevroren)
  • 5 dadels (zonder pit)
  • 2 el honing
  • 1 avocado
  • 1 mespuntje saffraan, opgelost in 1 tl warm water
  • ½ tl amandel-extract
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kokosolie
  • 2 el kokosmelk
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje kardemom (familie van gember)

Bereidingswijze ijs met fruit, mango en banaan:

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix het geheel goed! (gebruik een krachtige blender om het ijs te pureren).
  • Giet het mengsel in een dikke glazen pot, deksel erop en ’s nachts invriezen.
  • Een half uur voordat je het ijs gaat eten of serveren, de pot naar de koelkast verplaatsen.

Serveer met de topping die jij lekker vindt. Denk acai bessen met walnoten en chia zaadjes bijvoorbeeld of aardbeien met amandelen en goji bessen. Je kunt eindeloos variëren met de topping. Geniet van ijs met fruit op de warme dagen.