Kun je ook vegetarisch Paleo eten? Ja natuurlijk, dat kan! En ik merk ook dat de niet-vegetariërs onder ons (zoals ik!) het ook weleens lekker vinden om een keertje geen vlees of vis te eten. Ik word niet voor niets overspoeld met verzoekjes voor vegetarische Paleo gerechten… Dus bij deze! Een lekkere I Sea Veggie Pasta, helemaal Paleo en he-le-maal vol voedingsstoffen en gezonde vetten. Meestal zit ik niet zo vol van een vega maaltijd, maar van deze wel hoor.
Uiteraard heb ik hier één van mijn favoriete ingrediënten in verwerkt; de zeewierpasta van Seamore. Deze heeft zo’n lekkere bite en ik vind ‘m heerlijk met een saus van tomaten en avocado, en dan net wat pijnboompitjes en verse kruiden erbij en klaar ben je. Eigenlijk heeft zo’n pasta niet zo heel veel nodig om ‘m bijzonder te maken. Wist je trouwens ook dat je met één portie zeewierpasta je dagelijkse behoefte jodium binnen krijgt?? Oftewel: geen brood eten betekent niet dat je jezelf in allerlei hoeken en gaten moet wurmen om aan je jodium behoefte te komen. Eet gewoon zeewier en klaar ben je. Bij Seamore testen ze dat soort dingen allemaal, super interessant.
Ik ben nu 2x bij Seamore op het kantoor geweest en elke keer hebben ze wel weer iets nieuws uitgevonden over zeewier. Geweldig wat een passie er achter zit! Laatst liepen alle medewerkers rond met een glucosemeter om te zien wat voor effect zeewierpasta heeft op de bloedsuikerspiegel ten opzichte van gewone pasta. Het resultaat van het onderzoek laat nog even op zich wachten, maar ik denk dat ik wel weet wat eruit gaat komen als beste optie. Ik vermoed dat het het ingrediënt is wat je in dit gerecht vindt 😉
Mocht je trouwens wat tips kunnen gebruiken bij een vegetarische Paleo lifestyle, lees dan even dit artikel wat ik daarover heb geschreven. En vraag je je af waarom ik tomaten gebruik in dit recept en of dat wel Paleo is, dan verwijs ik je graag naar dit artikel. (*einde huishoudelijke mededeling* ;))
En nu: het recept!
Ingrediënten (voor 2 porties)
Geplaatst op 14 april 2017 door eetpaleo