
De hummus met gekruid gehakt is een van de vele lekkere recepten uit het boek TLV. Bij het doorbladeren van het boek waan je, je al even in Tel Aviv. Mooie foto’s, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes zorgen er voor dat je nog meer zin krijgt om naar Tel Aviv te gaan. Ik ben dol op de Midden Oosterse keuken met zijn heerlijke smaken zoals Za’atar, Soemak, Granaatappel en Harissa. Deze smaakmakers worden uitgebreid beschreven in het boek.
Het hoofdstuk Met je jatten spreekt mij het meeste aan. Streetfood wat je met je handen moet opeten. Heerlijk! Denk aan lamsshoarma in laffa (een soort wrap), pita kipshoarma, falafel, pita bruschetta’s of borekas met spinazie. Echt alle gerechten in dit hoofdstuk spreken mij aan.
In het hoofdstuk Aan tafel vind je de meer uitgebreide gerechten. Deze moet je echt aan tafel eten en lekker de tijd voor nemen. Wat dacht je van geroosterde aubergine met appel, hazelnoten en silat? Of eendtajine? Ook de bekende Matseballen staan in het boek. In elk hoofstuk staan allerlei gerechten, van kleine hapjes tot lekkernijen en van hoofdgerechten tot aan lekkere drankjes.
Lees verder www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 mei 2018 door UitPaulinesKeuken