Hummus met gegrilde aubergine, tomaat en za’atar

Deze hummus plate met gegrilde aubergine, tomaat, za’atar en amandelen is echt heerlijk als lunch of licht diner! De romige hummus in combinatie met gegrilde aubergine en tomaat is zó smaakvol. Heerlijk met Libanees er bij om te dippen. Lekker, gezond en plantaardig. Dus ben je in de mood voor een heerlijke uitgebreide lunch? Maak deze heerlijke hummus plate met gegrilde groenten voor jezelf!

Natuurlijk kun je hummus uit een pakje gebruiken, maar zelf maken is zoveel lekkerder! Vooral als je een foodprocessor hebt, kost het maken van hummus echt maar twee minuten van je tijd. Dit gerecht is voor 2 á 3 personen, maar je kunt wat je over hebt goed bewaren voor de volgende dag en is zelfs koud heel lekker.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

Hummus
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel tahin
8 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
snuf zout

Overig
olijfolie
1 aubergine
8 cherrytomaatjes
1 hand amandelen
2 theelepels za’atar
peterselie of koriander
Libanees brood

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl

Geplaatst op 13 mei 2020 door feelgoodbyfood