4 tips om huidveroudering tegen te gaan

Hoe ouder we worden hoe meer rimpels we krijgen in ons gezicht. Vind jij het erg? Tegenwoordig zie je op lifestyle blogs de ene na de andere cover- of anti-rimpel crème voorbij komen. In dit artikel niet. We zijn op zoek gegaan naar de natuurlijke dingen die onze huid iets beter maken, de oorzaken van huidveroudering en wat we kunnen veranderen om deze rimpels zoveel mogelijk te voorkomen.

Huidveroudering tegengaan

Laten we voorop stellen dat rimpels niet te voorkomen zijn. Ze horen bij het ouder worden en zijn simpelweg een onderdeel van je leven. Alleen botox, facelifts en andere chirurgische ingrepen kunnen een oplossing zijn om ze weg te halen. Maar waarom zou je iets weg te halen wat jou uniek maakt? We hebben 4 tips op een rijtje gezet om op een natuurlijke manier je huid gezond te houden en rimpels te voorkomen.

1. Voeding maakt het verschil

Je leefstijl en eetpatroon zijn misschien wel de belangrijkste factoren waarom je huid vroegtijdig ouder wordt. In de Westerse samenleving eten wij teveel suiker, verzadigd vet en kunstmatige toevoegingen die voor de huis absoluut niet goed zijn. Groente en fruit daarentegen zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Vitamines en antioxidanten uit groente en fruit beschermen ons lichaam en dus ook de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

2. Slaaphouding en rimpels

Je hebt het misschien al eens gehoord; de houding waarin je slaapt is van invloed op de hoeveelheid rimpels. Vooral als we ouder worden is onze huid minder elastisch, dun en erg gevoelig. Als je dan bijvoorbeeld dagelijks op één kant van je gezicht slaapt, ontstaan juist daar automatisch meer rimpels. Probeer dus meer te variëren van slaaphouding en probeer eens op je rug te slapen.

3. Het samenknijpen van je ogen

Als je je ogen gaat samenknijpen krijg je ´kraaienpootjes´. Je doet het vooral in de zomer en juist dan zijn ze goed te zien omdat, als je je ogen gaat samenknijpen, er witte lijntjes ontstaan. Ook mensen die mindergoed zicht hebben zijn geneigd hun ogen meer samen te knijpen. Laat dus tijdig je ogen meten en draag een zonnebril als de zon schijnt, om te zorgen dat je minder snel rimpels rondom je ogen krijgt.

4. Water hydrateert

Bij een droge huid worden rimpels juist sneller zichtbaar. Zorg ervoor dat je dagelijks 2 tot 3 liter water drinkt zodat giftige stoffen worden afgevoerd. Voldoende vocht is ontzettend belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam en je raad het al.. je huid. Drink water, water en nog meer water en houd zo je huid gehydrateerd en soepel.