Of je koriander wel of niet lekker vindt, is wellicht helemaal geen keuze. Verschillende studies suggereren dat de smaakwaardering van koriander genetisch bepaald is. Zo is bijvoorbeeld uit onderzoek gebleken dat identieke tweelingen (dus eeneiige tweelingen) vaak dezelfde smaakbeleving bij koriander hebben, terwijl die correlatie bij twee-eiige tweelingen minder sterk is.
Maar dat is nog niet alles. In een grootschalige studie – welke is gepubliceerd in de Flavour Journal – is aan 14.000 mensen gevraagd of ze koriander naar zeep vonden smaken of niet. Aan 11.000 mensen is gevraagd of ze koriander wel of niet lekker vonden. Het interessante is: de lovers en haters blijken een andere smaakbeleving te hebben. Mensen die de groene blaadjes lekker vinden, omschrijven het als vers en citrus-achtig, terwijl mensen die er niet van houden zeggen dat het smaakt naar zeep en schimmel. Hoe kan dat?
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 05 juni 2018 door BedRock