Over het algemeen krijgen Nederlanders te veel zout binnen. Te veel zout leidt er toe dat je vocht vasthoudt wat kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Daarnaast verhoogt een te hoge consumptie van zout het risico op hart-en vaatziekten. In dit artikel ga ik verder in op de functies van zout, waar het in voor komt en geef ik tips hoe je lekker eet zonder extra zout.
De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride (NaCl). Wanneer het gaat over de effecten van zout gaat het vrijwel altijd over de effecten van het natrium. Een gram keukenzout bevat 400 mg natrium [1].
(Keuken)zout geeft smaak aan voeding, wekt de eetlust op en onttrekt vocht aan producten waardoor deze langer houdbaar worden. Zout wordt toegevoegd aan brood, snacks, kant-en-klare producten, vlees(waren), groenten uit blik en diepvriesmaaltijden. Daarnaast voegt men vaak zout toe aan de maaltijd en komt het voor in ons drinkwater [2].
Lees verder op www.fit.nl
Geplaatst op 03 februari 2017 door fitnl