Sterk en slank door te hoelahoepen

Laatst heb je al kunnen lezen over de Bodyhoop en het bijbehorende trainingsprogramma Body & Mind Fit. Nu wisten we bij FitGirl natuurlijk al dat het leuke, intensieve workouts zijn, maar uit recent onderzoek blijkt ook nog eens dat je taille en heupen écht in omvang afnemen en dat je lichaam er overall sterker van wordt. Lees hier wat de sporthoelahoep voor je lijf doet.

Smallere taille en heupen

Aan een bekende Canadese universiteit zijn onlangs de fysieke effecten van hoelahoepen met een speciaal ontwikkelde hoelahoep zoals de Bodyhoop onderzocht. De proefpersonen hoepelden 15 minuten lang, 5 dagen per week gedurende een periode van 6 weken. Het meest opvallende resultaat was de aanzienlijke afname van de taille- en heupomvang. Gemiddeld verloren de deelnemers 3,5 cm in hun taille; bij sommigen werd zelfs een verlies van 5 tot 7,5 cm gemeten.

Calorieën verbranden en buikspieren trainen

Het aantal verbrande calorieën lag bij geoefende gebruikers tussen 300 en 420 kcal per uur. Bij ongetrainde proefpersonen was het zelfs hoger. En ben jij een van de vele vrouwen die een sterke romp en een mooie, platte buik wil, dan is er goed nieuws: bij hoelahoepen met een goede sporthoelahoep treedt 70% meer activiteit in de buikspieren op dan bij een gewone hoelahoep.

hoelahoopen

Soepeler en krachtiger bewegen

Je romp is de basis van waaruit alle bewegingen van je ledematen plaatsvinden. Men noemt het ook wel je ‘core’ of ‘powerhouse’. Het bestaat van voren uit je buikspieren en van achter uit je rug- en bilspieren, terwijl de bovenkant wordt gevormd door je middenrif en de onderkant door de spieren van je bekken en heupen. Door dit gebied goed te trainen, zoals dat met de Bodyhoop gebeurt, wordt je romp sterker en stabieler, waardoor je soepeler en krachtiger beweegt. Niet alleen bij alledaagse bezigheden, maar ook tijdens het sporten. Uit een Australisch onderzoek blijkt bovendien dat het verlichting biedt bij chronische (lage) rugklachten en pijn in je hoofd, nek en bekken.