Hoe verzorg je een gevoelige huid in de zomer

Het hebben van een gevoelige huid is zowel in de winter als in de zomer lastig. Wat ik bijvoorbeeld aan mijn huid merk in de zomermaanden is dat het door de zon heel erg kan uitdrogen. Ook heb ik op een aantal plekken in mijn gezicht, door heftig eczeem in het verleden, wat minder pigment zitten wat zichtbaarder kan worden als mijn huid heel bruin is. Deze plekken verbranden overigens ook sneller dan de rest van mijn huid. Een goede verzorging is daarom echt essentieel. Wat jij zou kunnen doen om je gevoelige huid extra goed te verzorgen in de zomermaanden vertel ik je in dit artikel.

Voordat ik hier mijn tips met jullie ga delen wil ik even aankaarten dat een gevoelige huid geen huidtype is maar een huidconditie. Dit zijn twee verschillende dingen. Een droge huid of een vette huid is wel een huidtype. Maar een huid met psoriasis of eczeem is wel een huidconditie. Dat even als weetje.

Wat ik met mijn huid zo veel mogelijk probeer te vermijden, zowel in de zomer als in de winter zijn:

Lees verder op www.boostyourhealth.nl

Geplaatst op 31 mei 2021 door boostyourhealth