Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?

Heel veel Nederlanders vinden het heerlijk om met muesli te ontbijten. Maar is dit eigenlijk een gezond ontbijtje? Toen muesli voor het eerst gemaakt werd bestond dit uit onbewerkte granen, noten en fruit. Maar tegenwoordig zijn de muesli’s vaak niet meer zo onbewerkt.

Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld heerlijke granola’s (afkomstig van muesli). Deze worden ook stuk voor stuk aangeprezen als mega gezond, terwijl ze vaak geroosterd worden met siroop. Maar het proces waarop de muesli of granola bereid wordt is dat echt wat het ontbijtje wel of niet gezond maakt.

De voordelen van muesli:

  • Er zitten meestal minder suikers en calorieën in vergeleken met andere ontbijtgranen in de supermarkt.
  • Het is rijk aan vezels en volle granen die goed zijn voor de spijsvertering en ons een ‘vol’ gevoel opleveren.
  • Er zitten veel antioxidanten in.
  • De toevoeging van noten zorgt voor een goede dosis eiwitten en omega-3-vetzuren.
  • Het wordt vaak gecombineerd met iets vloeibaars (plantaardige)melk en dit zorgt ook weer voor bouwstoffen.

lees verder:

https://www.vivonline.nl

Geplaatst op 12 september 2019 door vivonline