Vroeger kregen we via ons brood voldoende jodium binnen. Tegenwoordig zijn er veel mensen anders gaan eten. Mensen eten glutenvrij of veganistisch en krijgen hierdoor te weinig van dit belangrijke sporenelement binnen. Ook wordt ons eten veel meer bewerkt dan vroeger. Het eten wordt mooier gemaakt om het er aantrekkelijk uit te laten zien. Maar daardoor wordt het ook ontdaan van veel belangrijke vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld jodium. Hierdoor ervaren steeds meer mensen de symptomen van een jodiumtekort.
Jodium, wat is dat precies?
Jodium is een zeldzaam spoorelement dat in onze voeding voorkomt. We hebben het onder andere nodig voor onze schildklier. Zonder jodium werkt onze schildklier slecht, dit heeft ook gevolgen voor onze gewichtstoename of- afname en onze stofwisseling. Jodium vermindert ook de kans op ADHD en we hebben het nodig voor de ontwikkeling van onze hersenen. Ons lichaam heeft bovendien jodium nodig om bacteriƫn, schimmels en virussen te lijf te gaan en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Onze schildklier kan een voorraadje jodium opslaan, maar belangrijk is dat deze voorraad wel steeds aangevuld wordt.
Lees verder op www.vivonline.nl
Geplaatst op 12 april 2016 door vivonline