Vegetarisch eten is goed voor het klimaat. Volledig plantaardig, oftewel vegan nog beter. Voor wat meer bewustwording kijken we eens naar de verschillen tussen plantaardig en dierlijk eten en vooral naar; zuivel vs plantaardige alternatieven.
Een vraag met een logisch antwoord, maar toch wordt ‘ie vaak gesteld. Welnu, plantaardig eten is niets anders dan vegan eten; het vermijden van dierlijke voeding. Voor de volledigheid: fruit en groenten maken een groot deel uit van plantaardig voedsel, maar ook granen, noten en zaden en plantaardige oliën zorgen ervoor dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Meagan Duhamel, Olympisch kunstschaatskampioen, bewijst dat zelfs topsport en veganistisch eten goed samengaan. Wanneer je een verantwoord en gevarieerd plantaardig voedingspatroon aanhoudt – en goed let op je inname van eiwit, ijzer, vitamine B1, B2, vitamine B12 en calcium – kom je dus echt niets te kort.
De conclusie van een 128 pagina’s tellend rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is duidelijk: minder dierlijk en meer vegan eten is de grootste milieuwinst. Haverdrank in plaats van melk. Margarine in plaats van (room)boter. Hummus in plaats van kaas en zo kunnen we nog even doorgaan.
Lees verder op www.BedRock.nl
Geplaatst op 05 mei 2018 door BedRock