Heerlijk Hartig Paleo Brood

Bij het diner, als lunch, of gewoon als tussendoortje. Iets met de smaak en structuur van brood kan heerlijk zijn, zeker wanneer je nog niet zo lang Paleo eet.

Er zit tapiocameel in dit brood welke je bij de toko kunt kopen voor ongeveer 1 euro per zakje van 400 gram. Tapiocameel wordt gemaakt van de cassavewortel (van de Yuccaboom). Het bestaat bijna volledig uit zetmeel (koolhydraten) maar bevat geen gluten of andere anti-nutriënten dus is veilig te gebruiken. Tapiocameel geeft elasticiteit en samenhang aan een baksel en dat is een eigenschap die bij zowel kokosmeel en amandelmeel ontbreekt. Je hebt maar een klein beetje nodig dus de hoeveelheid koolhydraten per plakje ‘brood’ valt uiteindelijk wel mee.

Dit brood heeft de neiging om een beetje ‘ei-achtig’ te smaken. Mocht je hier niet van houden dan kun je één of twee eetlepels honing aan het beslag toevoegen. Je krijgt dan weliswaar een wat zoeter brood maar je bent de ietwat overheersende ei-smaak kwijt.

In plaats van één brood kun je overigens prima kleine broodjes maken in een muffinvorm. Heb je meteen een handig maatje om mee te nemen.

Liever geen hartig brood? Laat zout, tijm en rozemarijn dan weg en voeg in plaats daarvan wat noten en/of gedroogd fruit toe.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 60 gr kokosolie of roomboter (gesmolten en afgekoeld)
  • 30 gram tapiocameel (kan vervangen worden door arrowroot)
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
  • ½ tl zout
  • 1 el citroensap
  • ¼ tl bakzout

Lees verder op EetPaleo.nl

Geplaatst op 07 februari 2017 door eetpaleo