Healthy rolls met garnalen

Heb je ze wel eens gegeten? De gezonde versie van de Vietnamese loempia, niet gefrituurd maar gewikkeld in heel kort geweekt rijstpapier? En vervolgens gevuld met diverse lekkernijen? In dit recept vind je een versie van de healthy rolls met garnalen, knoflook, wortel en avocado.

Binnen 35 minuten heb je iets bijzonders te serveren bij de borrel, of als lunch- of zelfs als hoofdgerecht. Enjoy!

Ingrediƫnten

  • 200 gr garnalen
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 avocado
  • paar blaadjes sla
  • 50 gr winterwortel in reepjes gesneden
  • 50 gr noedels
  • 16 rijstvellen (te koop bij AH of toko)
  • (wok) olie om in te bakken
  • citroensap om te besprenkelen
  • chilisaus om er bij te serveren

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 Ć” 3 minuutjes. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado, snij de avocado in stukjes en besprenkel deze met citroensap.
summer rolls 01
summer rolls 01
summer rolls 01
Week een rijstvel 30 sec in een kom met warm water. Leg het op een snijplank of werkblad. Verdeel een paar garnalen, wat noedels, reepjes wortel, sla en avocado in het midden. Sla een zijde over de vulling.
summer rolls 01
summer rolls 01
summer rolls 01

Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest. Serveer met chilisaus om in te dippen.

Tip: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Bekijk dit handige filmpje om te zien hoe je de healthy rolls makkelijk vouwt.