En in welke cake kun je heel makkelijk groente verstoppen? Juist. Een red velvet cake! Overgewaaid uit Amerika en tegenwoordig gelukkig ook heel populair bij ons in Nederland. Kenmerkend is het rood en wit dat mooi afsteekt. De Amerikanen maken hem met boter, suiker en karnemelk en deze gezonde versie is met honing, amandel/havermeel en banaan. En in plaats van rode kleurstof, kleuren de rode bietjes deze cake.
Ingrediënten:
- 100 gram havermeel (in je blender kun je zelf ook havermout vermalen tot havermeel)
- 100 gram amandelmeel
- 2 grote rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 biet a 150 gram
- 1.5 tl bakpoeder
- 3 el honing
- 3 dadels
- Garnering: 4 el kwark en een paar aardbeien
- Optioneel: een tl rauwe cacao
Benodigdheden:
- Een bakblik
- Een stuk bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.
Vermaal de havermout eerst tot meel in een blender of gebruik havermeel.
Stop de banaan, de eieren en de (rauwe) biet in de blender en maak er puree van. Giet alles in een grote kom en mix de overige ingrediënten erdoorheen, behalve de dadels. Voeg een theelepel cacao toe voor een chocoladetintje!
Halveer de dadels en schep het beslag in de bakvorm. Steek de dadels er naast elkaar rechtop in. Eventueel kun je de dadels in reepjes snijden.
Bak in de oven gedurende 50 minuten. Controleer de cake zo nu en dan en leg er een stukje folie overheen als de bovenkant van de cake te donker wordt.
Is de cake klaar? Laat hem dan goed afkoelen en haal hem voorzichtig uit het blik. Schep er pas wat kwark overheen wanneer je hem serveert! Yummie!
Tip: Je kunt een plakje cake nemen als tussendoortje, maar je kunt er ook grotere stukken vanaf snijden en deze bedekken met kwark en een aardbei. Zo krijg je kleine mini taartjes!:)