Hazenrug met Bacon en Pistache

Wild vlees is een stuk gezonder dan vlees van de grotere zoogdieren: écht wilde dieren hebben een mooi leven gehad, ze hebben veel bewogen, hun eten zochten ze in de natuur. Dat zie je terug in de kwaliteit: de verhouding tussen proteïnen en vetten in wild vlees is vele malen hoger dan dat in regulier vlees het geval is. Bovendien zijn de proteïnen van hogere kwaliteit en dat betekent ook dat je er minder van hoeft te eten om genoeg bouwstoffen binnen te krijgen.

Wild vlees is dus behoorlijk duurzaam en gezond, maar alleen wanneer je de afkomst kent.

Een voorbeeld daarvan is hazenrug. Het klinkt heel exotisch, maar je kunt hazenrugfilet heel gemakkelijk thuis bereiden. Hazenrug leent zich uitstekend om lekker te vullen en om vervolgens rosé te braden. Het is echt makkelijker dan je denkt, probeer het maar eens!

Ingrediënten

  • 2 hazenrugfilets
  • 50g gedroogde pruimen
  • 50g pistachenoten, gepeld
  • 100g ontbijtspek, in plakjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosolie

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 12 september 2017 door eetpaleo