Havermoutkoekjes met rozijnen

Vorige week was ik met mijn moeder winkelen in Haarlem. Terwijl we schuilden voor de regen, bestelden we een kop thee en een grote, zelfgemaakte havermoutkoek. En dat gaf me inspiratie om dit weekend weer eens in de keuken te duiken om een homemade baksel te creëren. Dat was een tijd geleden, maar de keer dat ik koekjes maakte was helemaal lang geleden. Ik plaatste een fotootje op Instagram en de verzoekjes om het recept stroomden binnen. Dus hierbij het recept! Ik zou zeggen duik dit weekend de keuken in om havermoutkoekjes met rozijnen te maken. Ik maakte overigens maar 6 koeken, waardoor ze in aantal calorieën aan de hoge kant zijn en ook behoorlijk vullen. De volgende keer zou ik zelf iets kleiner maken, bijvoorbeeld 10 stuks. De voedingswaarden onder aan het blog zijn dus gebaseerd op 6 koeken.

Havermoutkoekjes met rozijnen

6 stuks

- 150 gram havermout
- 40 gram grove havervlokken
- 50 gram kokosolie
- 50 gram bruine suiker of kokosbloesemsuiker
- 60 gram rozijnen
- 1 ei
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Lees verder op www.eatrunlove.nl

Geplaatst op 02 november 2017 door eatrunlove