Havermout pizza met mozzarella en parmaham

De credits voor het recept van deze havermout pizza met mozzarella en parmaham gaan dit keer niet naar mezelf, maar naar Mike! Eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon écht niet goed in het beleggen van pizza’s. Mike zijn pizza’s zijn al-tijd lekkerder dan die van mij. Daarom bemoei ik mezelf tegenwoordig nooit meer met koken wanneer we pizza eten. En geloof mij, dat gebeurt niet vaak ;) Ik ben namelijk een regelrechte controlfreak in de keuken.

Oké, pizza dus! Vaste lezers onder jullie weten dat ik nooit gewone bodems gebruik voor mijn pizza’s, maar altijd zelfgemaakte bodems van havermout. Supersimpel, met maar drie ingrediënten (havermout, yoghurt en ei) en ook nog eens lekker voedzaam. (Hint: je kunt hier ook hele leuke mini pizza’s van maken). Deze keer voegde ik, herstel: Mike, ook een snuf gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het beslag en daardoor werd deze bodem nóg lekkerder.

De hoofdingrediënten wat betreft de topping van deze havermout pizza zijn tomaat, mozzarella, rode ui en parmaham. Daarnaast hadden we nog wat restjes groenten liggen (zoals wortel, courgette en paprika) dus die deden we er ook op voor een gezonde touch. Check even wat jijzelf in de groentelade hebt liggen en knal dat erop. Champignons, broccoli, bloemkool, biet, allemaal!

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 28 juni 2020 door beaufood