Overnight oats (havermout, een nacht geweekt) zijn momenteel mateloos populair. Je doet wat havermout in een potje, voegt er wat lekkere dingetjes aan toe en gaat dan slapen. ’s Ochtend word je wakker en klaar is je havermout ontbijt vol met goodies!
Gastauteur Kim (eatcleanqueen.nl) deelt twee lekkere recepten: overnight oats met kokos, chia zaad en cacao en overnight oats met banaan, amandelpasta en lijnzaad.
Soort gerecht: ontbijt
Tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje voor 1 persoon
Zorg dat er een glazen potje klaar staat. Mix de havermout met alle andere droge ingrediënten en voeg daarna de amandelmelk toe. Draai de deksel op het potje en zet het een nacht in de koelkast.
Soort gerecht: ontbijt
Tijd: 10 minuten
Porties: 1 potje voor 1 persoon
Zorg dat er een glazen potje klaar staat. Mix de havermout met alle droge ingrediënten. Leg wat banaan op de bodem van het potje. Voeg havermout mix toe en giet de helft van de amandelmelk er overheen. Roer de amandelpasta erdoor en voeg dan het laatste beetje amandelmelk toe. Je kunt er ook voor kiezen om de banaan te prakken en er door te roeren. Draai de deksel op het potje en zet het een nacht in de koelkast.