In Amerika kan je in de supermarkt gewoon pompoenpuree kopen. Maar op de een of andere manier, komt dat er in Nederland maar niet van. Geen idee waarom, want ik weet zeker dat het een hit zou zijn. Nu hebben wij in Haarlem een winkeltje (A taste of home) met buitenlandse producten waar je deze blikken puree wel kunt kopen, maar zelf maken kan ook. Je kan de pompoen koken en glad pureren, maar lekkerder is het om de pompoen te roosteren (dan wordt het niet zo nat) in de oven. Even 30 minuten op 180 graden en klaar ben je. Ik gebruik verder geen smaakmakers (enkel een beetje olijfolie), maar je zou er een beetje ahornsiroop overheen kunnen sprenkelen. Je kan de puree een paar dagen bewaren in de koelkast, maar ook heel gemakkelijk invriezen in blokjes. Dan heb je altijd wat achter de hand. Slimme tip toch?
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 04 februari 2020 door UitPaulinesKeuken