
Het is kersentijd en dus besloot ik een doos zoete, dieprode kersen te kopen en er een lekkere cake mee te bakken. De cake heeft een basis van havermout en amandelmeel, mijn twee favoriete ingrediƫnten wanneer het gaat om cakes. De vezels in havermout zorgen ervoor dat je lekker lang vol zit en de amandelmeel geeft de cake een fijne structuur en heerlijk nootachtige smaak.
Ik maak in dit recept gebruik van verse kersen omdat we volop in het kersenseizoen zitten. Kijk wel uit met het ontpitten van de kersen want voor je het weet zit je onder de paarse spetters. Ik spreek uit ervaring ;) Je kunt indien je geen verse kersen kunt krijgen ook kersen uit de diepvries nemen. Let er wel op dat deze soms een stuk zuurder zijn en je daarom misschien iets meer honing moet toevoegen aan het beslag. Of misschien een extra mespuntje vanille. Eet deze cake als tussendoortje of als ontbijt met een toef kwark erop en een appeltje of ander stuk fruit. Je kunt hem ook serveren als dessert met een bolletje vanille ijs en extra kersen :D
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 03 juli 2017 door beaufood