Voor deze haverkoek gebruikte ik Becel romig. Een plantaardige margarine met een extra romige structuur en smaak. Ideaal om te vervangen voor roomboter en iets lekkers mee te bakken of zelfs om helemaal vegan te bakken.
Mijn haverkoek/cake was super smeuïg, maar tegelijkertijd vond ik het iets lichter smaken dan roomboter. Wat ik nog een voordeel vond van bakken met margarine, is dat deze een stuk zachter en daardoor goed te mengen is in een beslag.
Deze haverkoek maakte ik met het idee om mee te nemen als tussendoortje naar werk, maar het zou ook zomaar een cakeje kunnen zijn voor in het weekend. Ik zou er zelfs mee kunnen ontbijten! Heerlijk smeuïg en zoet door de perzik. Perzik, en bijna al het fruit eigenlijk, in bakgerechten is zo lekker en je baksel wordt op een natuurlijke manier gezoet.
Dit tussendoortje is voedzaam door de havermout, noten en het fruit. Wanneer je er goed op let dat je glutenvrije havermout gebruikt is ‘ie ook nog eens glutenvrij!
Klein vierkant of rechthoekig bakbliek
150 gram havermout + extra voor garnering
70 gram amandelmeel
50 gram amandelen
100 gram margarine Becel plantaardig romig
2 eieren
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 21 juli 2019 door feelgoodbyfood