
Vaste Beaufoodies weten dat ik gék ben op zelfgemaakte haverbroodjes. Omdat mijn buik niet heel erg fan is van brood (gluten) maak ik mijn broodjes zelf van havermout. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig (no worries, ook geen broodbakmachine) en na 20 minuutjes staan ze op tafel. Oké, 22 minuten als je het mixen erbij optelt. Je tovert ze daarnaast binnen een handomdraai om tot gezonde pizzabroodjes door Italiaanse kruiden aan het beslag toe te voegen en ze te beleggen met tomatenpuree en geitenkaas! Het recept daarvan vind je hier hier.
Even terug naar dit recept, als je het al een recept kunt noemen. Mama zei laatst dat ze een nieuwe favoriete lunch had: tuinkerst met Hüttenkäse en een flinke snuf peper. Ik combineerde dat met een haverbroodje en voilà! Ik was er ook per direct verslaafd aan. Zo lekker! Wie kweekte er vroeger ook haar eigen tuinkers op school? Ik heb het in geen jaren gegeten en was vergeten hoe lekker het was. Helemaal in combinatie met romige Hüttenkäse. Daarnaast zit tuinkers vol vitamientjes en in combinatie met een haverbroodje geniet je van een voedzame en heerlijke lunch.
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 23 februari 2018 door beaufood