Hartige wafel met spinazie en een zacht eitje

Vandaag een gezondere variant van een hartige wafel. Zoals ik al een keertje eerder heb geschreven is het maken van wafels niet heel moeilijk, maar je moet wel even de tijd nemen om het beslag te maken. Door het scheiden van de eieren maak je het beslag namelijk lekker luchtig. Elk wafelijzer is wel anders. Het ene heeft wat meer vermogen en wordt dus sneller heet en geeft dus sneller een knapperig resultaat. Het andere maakt kleinere wafels, of misschien wel een andere vorm. Met dit recept maak je 6 wafels bij een wafelijzer die wafels maakt van 4 x 7 gaatjes. Waneer je een kleinere variant in de kast hebt staan, kun je mooi met de rest van het beslag een beetje oefenen!

De topping maak je lekker snel. Het doet mij denken aan een bruschetta met paddestoelen! Ook zo lekker. Het enige wat je nog hoeft te doen voor dit wafel recept is de paddestoelen mooi bruin bakken en een eitje te koken. Eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de paddestoelen om het extra lekker te maken. Je kunt wanneer je wilt ook nog wat extra spinazie in de pan laten slinken en ook als topping gebruiken (zoals op de foto’s).

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 27 februari 2018 door UitPaulinesKeuken