
Ik heb jaren een beetje geploeterd op het maken van goede pannenkoeken (liet stiekem meestal aan anderen over). Er was ook altijd wat mis mee: de eerste vier mislukten, ze waren te vet, te droog, te licht, te donker. Maar toen ik op een dag 30 pannenkoeken stond te bakken voor een pannenkoekentaart heb ik een fijn trucje ontdekt! Heel meditatief trouwens zoveel pannenkoeken bakken, bij pannenkoek nummer 20 ga je er helemaal in op. Wanneer je bij pannenkoek 30 bent weet je wel hoe het moet.
De truc, een kwastje met boter. Inderdaad zo simpel is het. De pan goed heet, met een kwastje de bodem van de pan invetten met boter. Beslag er in, wanneer er belletjes in het beslag ontstaan keer je de hartige pannenkoek om. Even checken of hij mooi goudbruin is aan de onderkant en dan flip de lucht in! Dat laatste doe ik dan niet, ik keer de pannenkoek met beleid om. Gebruik overigens een silliconen kwastje bij het invetten van de bodem van de hete pan! Van mijn houten kwastje met paardenhaar bleef niet veel over. Dan weet je dat!
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 december 2017 door UitPaulinesKeuken